Glamping na Obonjanu
Svega sat vremena brodom od Šibenika nalazi se predivan mali otok Obonjan. Za razliku od ostalih Jadranskih otoka i otočića, Obonjan pruža spoj netaknute prirode, čistog mora i zraka te pregršt sadržaja za savršen provod: nastupe poznatih DJ-a, masaže, bazen, satove joge, radionice, vodene sportove, barove te nevjerojatne restorane s finom hranom. Umjesto tradicionalnih hotela i apartmana, Obonjan nudi glamurozni smještaj sa 4* u obliku luksuznih šumskih kućica i šatora koji su jedinstveni na području Jadrana. Spoj svega navedenog na jednom mjestu nikog ne ostavlja ravnodušnim.


Nakon prijave otišli smo na plažu koja je u blizini recepcije, pronašli slobodne ležaljke i malo hlada te smo proveli par sati odmarajući na plaži uz laganu glazbu i dobru knjigu. Većina gostiju su stranci (britanci) i to mlađa populacija. Atmosfera je vrlo opuštajuća, a istovremeno imaš osjećaj kao da si u nekom skupom resortu.
Uskoro je došlo vrijeme da krenemo prema svom šatoru, oboje smo bili vrlo uzbuđeni što imamo priliku po prvi put spavati u kampu, i to ne bilo kakvom kampu😊 Šator je baš slatko namješten, minimalistički, ali više od toga ti ni ne treba (bračni krevet, klima uređaj, ogledalo, mala košara za stvari i vješalo za odjeću).




Ostatak dana proveli smo razgledavajući otok, popili zeleni smoothie, otuširali se i spremili za večeru u restoranu pokraj bazena. Jeli smo wok s rižinim rezancima i mikro zelenjem. Porcije su više nego dovoljne te je hrana bila izvanredna. Ostatak večeri proveli smo pijuckajući pivo pored mora uz laganu glazbu u pozadini.
Sljedeće jutro ustali smo oko 7h, otišli do bazena uživati u pogledu i u 8h su počeli posluživati doručak. Za doručak smo imali poslužen švedski stol s raznim slatkim i slanim jelima. Meni osobno, najviše se svidjelo što imaju u ponudi nekoliko vrsta sokova, gluten free kruh, biljna mlijeka i razno voće. Nakon finog doručka otišli smo do plaže, zauzeli ležaljke te uživali u suncu, moru i pogledu. Otišli smo na ručak u obližnji restorančić te naručili salatu, sotirano povrće i pečene krompire s ružmarinom. Na jelo smo čekali svega 5 min, osoblje je bilo jako profesionalno, uz opuštajući ambijent.


Nakon toga, spremili smo sve svoje stvari, odjavili se iz kampa te otišli čekati brod za Šibenik. Za kraj mogu samo reći da sam jako sretna i zahvalna što sam imala priliku doživjeti ovako nešto i sigurno ćemo se sljedeće ljeto vratiti na Obonjan💙
Primjedbe
Objavi komentar