Prirodni uljni parfem

   Parfem napravljen od eteričnih ulja osim mirisa ima i terapijski učinak, tako da, osim što ćete fino mirisati, s parfemima se možete opustiti ili pak napuniti energijom. Izbor je na vama :)
  Prvi korak u izradi vlastitog parfema bio bi odabir odgovarajućeg baznog ulja. Ono može biti bademovo, jojoba ili ulje sjemenki marelice. Ja sam se odlučila za Letifico bademovo ulje jer je lagane teksture, svijetle boje, nenametljivog mirisa i pristaje svim tipovima kože.
   Nakon toga slijedi malo teži dio, potrebno je kreirati miris koji je baš po vašem ukusu. Tu se trebate malo poigrati sa svojim osjetilima, tako da dodajete kap po kap ulja u bazno ulje badema, dobro promućkate nakon svake kapi i pomirišete. Tako ćete dobiti osjećaj što se vama više ili manje sviđa.
   Uljni parfemi su brzo primjenjivi i iskoristivi (nakon 2 tjedna), dok alkoholni moraju “sazrijevati” i do 6 mjeseci. Na linku je recept kako napraviti vlastiti parfem na bazi ulja: https://centarzdravlja.hr/zdrav-zivot/izgled-i-ljepota/napravite-svoj-prirodni-uljni-parfem/ 

Primjedbe

Popularni postovi