Pastirska pita od povrća

   Nešto se fino kuha u novoj Delimano dubokoj tavi Stone Legend CopperLux :))) Ova tava je dovoljno duboka da u njoj napravite jelo koje bi inače morali raditi u 2 posude. Osim što je idealna za prženje, jer se za nju ništa ne lijepi, može ju se bez problema staviti u pećnicu.
   Kada sam je dobila na isprobavanje odmah mi je palo na pamet da napravim povrtnu verziju pastirske pite. Moram reći da me je okus oduševio, ukoliko volite variva ovo je jelo pun pogodak.

Sastojci:

  • 1 luk
  • 1 veća mrkva
  • 1 šalica smeđe leće
  • 6 šampinjona
  • 2 žlice ulja (maslinovo ili suncokretovo)
  • 1 konzerva pelata
  • pola šalice prošeka ili crnog vina
  • 4 suhe šljive
  • 2 šalice vode ili povrtnog temeljca
  • 1 lovorov list
  • 1 manja konzerva kukuruza
  • 1 šalica smrznutog graška
  • sol i papar po želji
  • 5 većih krumpira
  • pola šalice zobenog mlijeka
  • 2 žlice prehrambenog kvasca (po želji)
  • 1 žličica curry praha
  • 1 žličica dimljene paprike

Postupak:


  1. Nasjeckajte luk na što tanje komadiće, mrkvu na krugove i šampinjone na ploške.
  2. Zagrijte duboku tavu Stone Legend CopperLUX i u nju stavite ulje te dodajte nasjeckani luk, mrkvu i šampinjone. Pirjajte 2 minute i dodajte prošek.
  3. Kada alkohol iz prošeka ispari (kroz 2 - 4 minute) dodajte pelate, nasjeckajte suhe šljive, lovorov list, leću i vodu.
  4. Dodajte sol i papar po želji.
  5. Ostavite da se sve kuha 30 minuta.
  6. Za to vrijeme očistite i nasjeckajte krumpir i stavite ga kuhati u posoljenoj vodi oko 20 minuta.
  7. Kada je krumpir skuhan, procijedite ga i dodajte zobeno mlijeko, prehrambeni kvasac, curry prah, dimljenu papriku, sol i papar po želji te napravite pire.
  8. Zagrijte pećnicu na 200 °C.
  9. Smjesi s lećom dodajte grašak i kukuruz te sve zajedno promiješajte.
  10. Na vrh jednolično rasporedite pire krumpir i malo ga izbodite vilicom kako bi bolje dobio hrskavu koricu.
  11. Duboku tavu stavite u pećnicu na 10-ak minuta da se pire krumpir zapeče.
  12. Sve izvadite iz pećnice i pustite da se malo ohladi (oko 15 minuta).
  13. Dekorirajte nasjeckanim peršinom i poslužite.



Post nastao u suradnji sa Delimano.hr

Primjedbe

Popularni postovi