Zapečeni krumpiri s tartufima (vegan)

   Ovo jelo možete poslužiti kao prilog ili predjelo. Jako je jednostavno za napraviti, a u kombinaciji s tartufatom od bijelih tartufa ovo jelo dobije sasvim poseban okus. Ukoliko želite impresionirati goste ili svoje ukućane, svakako probajte napraviti ovo jelo...vjerujte mi, svima će se svidjeti :)





Sastojci:


- 4 srednja krumpira
- 4 žlice maslinovog ulja
- 2 luka
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice pšeničnog brašna
- 1 žlica nutritivnog kvasca
- 1 šalica povrtnog temeljca
- 1 žličica senfa
- žličica tartufate od bijelih tartufa
- sol i papar po želji



























Postupak:


1. Na zagrijanu duboku tavu Stone Legend CopperLUX stavite ulje i 1 luk nasjeckan na kockice. 
2. Pirjajte 2 minute, dodajte nasjeckan češnjak i nastavite mješati još 2 minute.
3. Dodajte brašno i miješajte dok brašno ne dobije blago smeđu boju.
4. Mješajući dodajte povrtni temeljac, senf, nutritivni kvasac, sol i papar po želji.
5. Mješajte 5 minuta i maknite sa vatre.
6. Nasjeckajte krumpire i luk na tanke kolute (što tanje, to bolje).
7. Umak koji se hladi premjestite u blender ili sjeckalicu, dodajte tartufatu i blendajte 1 min.
8. Nasjeckani luk i krumpir stavite u duboku tavu Stone Legend CopperLUX i prelijte umakom.
9. Stavite u pećnicu na 180 stupnjeva i pecite pola sata ili dok se ne stvori smeđa korica.
10. Izvadite jelo iz pećnice i ostavite 10-ak minuta da se ohladi.
11. Posipajte sa veganskim parmezanom i svježim listićima timijana.


Dobar tek!





Post je nastao u suradnji s Delimano.hrhttp://links.delimano.hr/c/19791668

Primjedbe

Popularni postovi