Pohane tikvice s umakom od suncokretovih sjemenki i kopra

Pohane tikvice s umakom od suncokretovih sjemenki i kopra 




 

Sastojci:

 

šalica krušnih mrvica bez glutena
1/2 šalice slanutkovog brašna

1 većtikvica ili 2 manje

1/2 šalice sezama

šalica suncokretovih sjemenki

sok 1 limuna
šalice vode

par grančica kopra

 žličica senfa

1 režanj češnjaka
sol i papar po želji
 suncokretovo ulje za prženje




 

Postupak:

 

7. U blender stavite suncokretove sjemenke, 1/2 šalice vode, češnjak, limunov sok, senf, kopar i sol i papar po želji.
8. Miksajte oko 2 minute ili dok ne dobijete glatki umak.
9. Tikvice nasjeckajte na kolutiće, posolite i stavite sa strane.
10. U posudu stavite slanutkovo brašno, sol i papar po želji te ulijte 1 i 1/2 šalice vode. Promješajte.
11.  U drugu posudu stavite sezam i krušnih mrvica bez glutena.
12. Svaki kolutić od tikvice stavite u smjesu sa slanutkovim brašnom, zatim u smjesu s krušnim mrvicama i sezamom.
13. Kada su sve tikvice obložene krušnim mrvicama, stavite ih pržiti na zagrijano ulje.
14. Pržite sa svake strane oko 1 minutu ili dok ne dobiju boju.
15. Izvadite na masni papir i poslužite uz umak od suncokretovih sjemenki i kopra.




 


Primjedbe

Popularni postovi