Punjenu tikvu sa sojinim ljuspicama i povrćem

 Punjenu tikvu sa sojinim ljuspicama i povrem 


Sastojci (za 4 porcije):

2 x manje hokaido tikve3/4 alice smeđe rie
alica sojinih ljuspica2 manja luka
3 renja enjaka
lice maslinovog ulja
10-ak gljiva
lica koncentrata rajice
lia dimljene paprike
1/2 pakiranja sojinog vrhnja
lica soja sosa
him. sol i papar po elji
po elji: perin i buine sjemenke za posipanje



Postupak:

  1. Stavite kuhati smeđu riu (otprilike pola sata).

  2. Sojine ljuspice prelijte vruom vodom.

  3. Nareite luk, enjak i gljive na manje komadie. Hokaido tikvu preite po

    pola i iz svake polovice izdubite sredinu.

  4. U lonac stavite maslinovo ulje, luk i enjak. Mjeajte i po potrebi dodajte

    sol i papar.

  5. Dodajte koncentrat rajice i gljive. Lagano mjeajte oko 5 minuta.

  6. Procjedite sojine ljuspice i dobro istisnite svu vodu. Dodajte pirjanom

    povru i sve skupa promjeajte.

  7. Dodajte dimljenu papriku, soja sos i sojino vrhnje.

  8. Mjeajte 5 minuta i dodajte kuhanu smeđu riu.

  9. Upalite penicu na 180 stupnjeva.

  10. Napunite tikve smjesom i stavite u penicu na 20 minuta.

  11. Na kraju posipajte perin, buine sjemenke i sojino vrhnje.

Primjedbe

Popularni postovi