Tofu knedle sa šljivama

 Tofu knedle sa šljivama



Sastojci (za 10 komada):

10 kom šljiva bez koštica srednje veličine

400 g tofua (natural)

200 g pirovog brašna

1 žlica limunovog soka

4 žlice šećera

2 žlice biljnog mlijeka

Annapurna maslac od lješnjaka

Pola žličice cimeta i praha vanilije

Za posip: cimet, krušne mrvice i šećer

Umak: soja vrhnje, šećer, rum i maslac od lješnjaka




Postupak:

1. Izmrvite tofu na manje komadiće, dodajte limunov sok, šećer, biljno mlijeko i začine.

2. Sve izmiksajte štapnim mikserom dok ne dobijete glatku smjesu.

3. Dodajte pirovo brašno i sve dobro izmješajte.

4. Tijesto narežite na 10 jednskih djelova.

5. Šljive razrežite po sredini i svaku napunite 1 žlicom maslaca od lješnjaka.

6. Svaki komadić tijesta razvaljajte u obliku kruga i šljivu stvavite u sredinu.

7. Kuglice punjene šljivama stavite u kipuću vodu da se kuhaju 15 minuta.

8. Po želji napravite posip od krušnih mrvica i šećera, te umak od vrhnja i maslaca od lješnjaka.

Dobar tek!



Primjedbe

Popularni postovi