Tofu knedle sa šljivama
Tofu knedle sa šljivama
Sastojci (za 10 komada):
10 kom šljiva bez koštica srednje veličine
400 g tofua (natural)
200 g pirovog brašna
1 žlica limunovog soka
4 žlice šećera
2 žlice biljnog mlijeka
Annapurna maslac od lješnjaka
Pola žličice cimeta i praha vanilije
Za posip: cimet, krušne mrvice i šećer
Umak: soja vrhnje, šećer, rum i maslac od lješnjaka
Postupak:
1. Izmrvite tofu na manje komadiće, dodajte limunov sok, šećer, biljno mlijeko i začine.
2. Sve izmiksajte štapnim mikserom dok ne dobijete glatku smjesu.
3. Dodajte pirovo brašno i sve dobro izmješajte.
4. Tijesto narežite na 10 jednskih djelova.
5. Šljive razrežite po sredini i svaku napunite 1 žlicom maslaca od lješnjaka.
6. Svaki komadić tijesta razvaljajte u obliku kruga i šljivu stvavite u sredinu.
7. Kuglice punjene šljivama stavite u kipuću vodu da se kuhaju 15 minuta.
8. Po želji napravite posip od krušnih mrvica i šećera, te umak od vrhnja i maslaca od lješnjaka.
Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar