Glamping na Obonjanu



  Svega sat vremena brodom od Šibenika nalazi se predivan mali otok Obonjan. Za razliku od ostalih Jadranskih otoka i otočića, Obonjan pruža spoj netaknute prirode, čistog mora i zraka te pregršt sadržaja za savršen provod: nastupe poznatih DJ-a, masaže, bazen, satove joge, radionice, vodene sportove, barove te nevjerojatne restorane s finom hranom. Umjesto tradicionalnih hotela i apartmana, Obonjan nudi glamurozni smještaj sa 4* u obliku luksuznih šumskih kućica i šatora koji su jedinstveni na području Jadrana. Spoj svega navedenog na jednom mjestu nikog ne ostavlja ravnodušnim. 




    Kako dečko i ja volimo istraživati nove lokacije, a pogotovo kada nam je to blizu naše vikendice na Jadriji, bukirali smo smještaj za jednu noć u šatoru na otoku Obonjanu. Već pri samom pogledu na njihovu web stranicu bili smo uzbuđeni što nas to sve očekuje. Spremili smo samo najpotrebnije stvari, u 10 h ukrcali se na njihov brod, kupili povratne karte i naša je avantura mogla početi.


    Sama vožnja brodom od Šibenika do Obonjana traje oko 60 min., putem se može vidjeti Tvrđava sv. Nikole, Jadrija (popularno Šibensko kupalište), otok Zlarin i Prvić. Kada smo stigli imali smo što za vidjeti :) predivna priroda, kristalno čisto plavo more, ljude kako leže na drvenim ležaljkama ispod suncobrana, lagana muzika, beach bar, mali dućan i restoran. Odlučili smo se odmah prijaviti na recepciji te otići na plažu jer smo mogli u šatora tek oko 15h. Na recepciji nas je dočekalo simpatično osoblje, sve su nam jako brzo objasnili i tu dolazi prva zanimljiva stvar. Kada se prijavite dobijete papirić sa svim potrebnim informacijama i pristup njihovoj aplikaciji Obonjan Island na kojoj možete pratiti što se svaki dan događa na otoku, kada i gdje se odvija pojedini event te općenite informacije za goste.



    Nakon prijave otišli smo na plažu koja je u blizini recepcije, pronašli slobodne ležaljke i malo hlada te smo proveli par sati odmarajući na plaži uz laganu glazbu i dobru knjigu. Većina gostiju su stranci (britanci) i to mlađa populacija. Atmosfera je vrlo opuštajuća, a istovremeno imaš osjećaj kao da si u nekom skupom resortu. 



                                        



    Uskoro je došlo vrijeme da krenemo prema svom šatoru, oboje smo bili vrlo uzbuđeni što imamo priliku po prvi put spavati u kampu, i to ne bilo kakvom kampu😊 Šator je baš slatko namješten, minimalistički, ali više od toga ti ni ne treba (bračni krevet, klima uređaj, ogledalo, mala košara za stvari i vješalo za odjeću).





























Ostatak dana proveli smo razgledavajući otok, popili zeleni smoothie, otuširali se i spremili za večeru u restoranu pokraj bazena. Jeli smo wok s rižinim rezancima i mikro zelenjem. Porcije su više nego dovoljne te je hrana bila izvanredna. Ostatak večeri proveli smo pijuckajući pivo pored mora uz laganu glazbu u pozadini. 

                                 


  Sljedeće jutro ustali smo oko 7h, otišli do bazena uživati u pogledu i u 8h su počeli posluživati doručak. Za doručak smo imali poslužen švedski stol s raznim slatkim i slanim jelima. Meni osobno, najviše se svidjelo što imaju u ponudi nekoliko vrsta sokova, gluten free kruh, biljna mlijeka i razno voće. Nakon finog doručka otišli smo do plaže, zauzeli ležaljke te uživali u suncu, moru i pogledu. Otišli smo na ručak u obližnji restorančić te naručili salatu, sotirano povrće i pečene krompire s ružmarinom. Na jelo smo čekali svega 5 min, osoblje je bilo jako profesionalno, uz opuštajući ambijent.







              












Nakon toga, spremili smo sve svoje stvari, odjavili se iz kampa te otišli čekati brod za Šibenik. Za kraj mogu samo reći da sam jako sretna i zahvalna što sam imala priliku doživjeti ovako nešto i sigurno ćemo se sljedeće ljeto vratiti na Obonjan💙


 


   

Primjedbe

Popularni postovi