Sirove Raffaello kuglice

     Ne znam za vas ali ja obožavam Raffaelio kuglice. Spoj kokosa, badema i vanilije za mene je savršena ljetna kombinacija i još u sirovoj verziji, nema boljega :) Ovo ljeto opskrbila sam se zalihama hladno prešanog kokosovog ulja od marke Encijan. Koristim ga svakodnevno u razne svrhe (dezodorans, pasta za zube, maska za kosu, ulje za tijelo, skidanje šminke itd.) i spremam se uskoro napisati poseban post samo o kokosovom ulju.
    Za sada, donosim vam recept za desert koji je brzo gotov, ne trebate paliti pećnicu, bez glutena, ne sadrži rafinirani šećer i može se skladištiti u hladnjaku i do tjedan dana (iako ih mi većinom pojedemo u roku od dva dana). Ove sirove Raffaello kuglice odličan su poklon kada idete nekome u goste ili ih možete servirati na svojim proslavama kao mini slatki zalogajčići 🎉.
    Ja nisam stavljala u sredinu kuglice badem, kao što je to kod kupovnih Raffaello kuglica, ali ako se vi odlučite za to slobodno stavite po jedan badem u svaku kuglicu ali prije toga trebate oguliti koru sa badema.

Uživajte :)

Sastojci:

(ukupno oko 25 kuglica)


  • 80 g kokosovog brašna
  • 150g indijskih oraščića
  • 25 badema
  • 100 ml kokosovog ulja
  • 4 žlice agava sirupa
  • Naribana korica pola limuna
  • 2 žličice limunovog soka
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • Kokosove ljuskice za posipanje



Postupak:

Prije nego započnete sa pripremom kuglica potrebno je indijske oraščiče i bademe namočiti u vodi najmanje 2 sata. Procijedite indijske oraščiće i bademe te ih sameljite u blenderu ili sjeckalici. Dodajte kokosovo brašno, kokosovo ulje, agava sirup, koricu i sok od limuna te ekstrakt vanilije. Sve zajedno blendajte dok ne dobijete glatku smjesu. Smjesu premjestite na tanjur ili u posudu i stavite u hladnjak na sat vremena. Nakon sat vremena, izvadite smjesu i oblikujte kuglice. Na kraju kuglice uvaljajte u kokosove ljuskice.





Primjedbe

Popularni postovi