Sirove Raffaello kuglice
Ne znam za vas ali ja obožavam Raffaelio kuglice. Spoj kokosa, badema i vanilije za mene je savršena ljetna kombinacija i još u sirovoj verziji, nema boljega :) Ovo ljeto opskrbila sam se zalihama hladno prešanog kokosovog ulja od marke Encijan. Koristim ga svakodnevno u razne svrhe (dezodorans, pasta za zube, maska za kosu, ulje za tijelo, skidanje šminke itd.) i spremam se uskoro napisati poseban post samo o kokosovom ulju.
Za sada, donosim vam recept za desert koji je brzo gotov, ne trebate paliti pećnicu, bez glutena, ne sadrži rafinirani šećer i može se skladištiti u hladnjaku i do tjedan dana (iako ih mi većinom pojedemo u roku od dva dana). Ove sirove Raffaello kuglice odličan su poklon kada idete nekome u goste ili ih možete servirati na svojim proslavama kao mini slatki zalogajčići 🎉.
Ja nisam stavljala u sredinu kuglice badem, kao što je to kod kupovnih Raffaello kuglica, ali ako se vi odlučite za to slobodno stavite po jedan badem u svaku kuglicu ali prije toga trebate oguliti koru sa badema.
Uživajte :)
Sastojci:
(ukupno oko 25 kuglica)
Postupak:
Prije nego započnete sa pripremom kuglica potrebno je indijske oraščiče i bademe namočiti u vodi najmanje 2 sata. Procijedite indijske oraščiće i bademe te ih sameljite u blenderu ili sjeckalici. Dodajte kokosovo brašno, kokosovo ulje, agava sirup, koricu i sok od limuna te ekstrakt vanilije. Sve zajedno blendajte dok ne dobijete glatku smjesu. Smjesu premjestite na tanjur ili u posudu i stavite u hladnjak na sat vremena. Nakon sat vremena, izvadite smjesu i oblikujte kuglice. Na kraju kuglice uvaljajte u kokosove ljuskice.
Za sada, donosim vam recept za desert koji je brzo gotov, ne trebate paliti pećnicu, bez glutena, ne sadrži rafinirani šećer i može se skladištiti u hladnjaku i do tjedan dana (iako ih mi većinom pojedemo u roku od dva dana). Ove sirove Raffaello kuglice odličan su poklon kada idete nekome u goste ili ih možete servirati na svojim proslavama kao mini slatki zalogajčići 🎉.
Ja nisam stavljala u sredinu kuglice badem, kao što je to kod kupovnih Raffaello kuglica, ali ako se vi odlučite za to slobodno stavite po jedan badem u svaku kuglicu ali prije toga trebate oguliti koru sa badema.
Uživajte :)
Sastojci:
(ukupno oko 25 kuglica)
- 80 g kokosovog brašna
- 150g indijskih oraščića
- 25 badema
- 100 ml kokosovog ulja
- 4 žlice agava sirupa
- Naribana korica pola limuna
- 2 žličice limunovog soka
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- Kokosove ljuskice za posipanje
Postupak:
Prije nego započnete sa pripremom kuglica potrebno je indijske oraščiče i bademe namočiti u vodi najmanje 2 sata. Procijedite indijske oraščiće i bademe te ih sameljite u blenderu ili sjeckalici. Dodajte kokosovo brašno, kokosovo ulje, agava sirup, koricu i sok od limuna te ekstrakt vanilije. Sve zajedno blendajte dok ne dobijete glatku smjesu. Smjesu premjestite na tanjur ili u posudu i stavite u hladnjak na sat vremena. Nakon sat vremena, izvadite smjesu i oblikujte kuglice. Na kraju kuglice uvaljajte u kokosove ljuskice.
Primjedbe
Objavi komentar