Bijela pizza s lukom i ružmarinom
Ovako nešto često mi je radila majka ali sa običnim vrhnjem i piletinom. Ja vam ovdje donosim recept za svoju vegansku verziju bijele pizze sa integralnim tijestom. U tijesto ne ide kvasac tako da je tijesto jako brzo gotovo. Meni je pomogao moj Bosch multipraktik sa nastavkom za tijesto.
Nadjev je jako jednostavan i preukusan. Može ga se kombinirati sa rižom ili tjesteninom ali meni je najdraži na tijestu za pizzu. Luk mu daje slatkasti okus, kapari slanoću i jabučni ocat kiselinu. Na vrhu sam poslagala komadiće krompira koji, kada se zapeku, postanu hrskava poslastica.
Ovaj umak se može nadopuniti sa gljivama, tikvicama, slanutkom i sl. U svakom slučaju jelo za prste polizati :)
Sastojci:
Tijesto
Postupak:
Postupak:
Nadjev je jako jednostavan i preukusan. Može ga se kombinirati sa rižom ili tjesteninom ali meni je najdraži na tijestu za pizzu. Luk mu daje slatkasti okus, kapari slanoću i jabučni ocat kiselinu. Na vrhu sam poslagala komadiće krompira koji, kada se zapeku, postanu hrskava poslastica.
Ovaj umak se može nadopuniti sa gljivama, tikvicama, slanutkom i sl. U svakom slučaju jelo za prste polizati :)
Sastojci:
Tijesto
- 200 g glatkog brašna
- 150 g integralnog brašna
- 2 dcl mlake vode
- 1 prašak za pecivo
- 2 žlice ulja
- 2 prstohvata soli
Postupak:
U veliku posudu za miješanje prvo stavite sve suhe sastojke, zatim dodajte mokre i zamijesite glatko tijesto. Nakon toga krenite u izradu nadjeva za pizzu.
Nadjev
Nadjev
- 2 žlice maslinovog ulja
- 200 ml zobenog vrhnja
- 4 srednja luka
- 10-ak kapara
- 2 grančice ružmarina + za posipanje
- 3 češnja češnjaka
- 2 manja krompira
- 1 žlica curry praha
- 1 žlica jabučnog octa (može i bijelo vino)
- sol i papar po želji
Postupak:
Luk očistite i narežite na polumjesece. Na zagrijanom maslinovom ulju dinstajte luk 5 minuta, nakon toga dodajte jabučni ocat, češnjak nasjeckan na sitno, grančice ružmarina (u komadu) i zobeno vrhnje. Ostavite da se kuha još 5 minuta. Izvadite grančice ružmarina i dodajte curry prah, timijan, sol i papar. Ostavite par na minuta da se ohladi a do tada narežite krompir na ploške (ja sam ih narezala na mandolini za rezanje povrća).
Tijesto za pizzu razvaljajte u krug promjera 30 cm. Premjestite ga na masni papir za pečenje i stavite u posudu za pečenje. Na tijesto stavite nadjev, preko njega posložite kriške krompira i posipajte komadićima ružmarina. Stavite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali i pecite 15 min na 200 stupnjeva. Nakon što pizzu izvadite, po vrhu polijete sa malo maslinovog ulja.
Tijesto za pizzu razvaljajte u krug promjera 30 cm. Premjestite ga na masni papir za pečenje i stavite u posudu za pečenje. Na tijesto stavite nadjev, preko njega posložite kriške krompira i posipajte komadićima ružmarina. Stavite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali i pecite 15 min na 200 stupnjeva. Nakon što pizzu izvadite, po vrhu polijete sa malo maslinovog ulja.
Primjedbe
Objavi komentar