Juha iz pećnice sa veganskim vrhnjem
Obožavam raditi jela koja iziskuju malo trud, a kao rezultat dobijem zdravi tanjur pun okusa. Upravo vam pišem jedan takav recept za koji vam treba svega 5 min pripreme jer ostatak posla odradi pećnica i blender (nema boljega, ako se mene pita).
Inače, ja baš jako volim rajčice u svim varijantama ali posebno obožavam umake i juhice od rajčice. Ovo je recept za najbolju juhu koju sam do sada probala. Spoj pečene rajčice, ljubičastog luka, paprike i češnjaka je božanstven. Kao dodatak napisala sam recept za vegansko vrhnje koje odlično paše uz ovakvo jelo.
U slučaju da ne dodate biljno mlijeko ovo jelo se pretvara u fini umak koji možete koristiti kao dodatak raznim jelima poput lazanja, musake i sl.
Sastojci:
Juha (za 4 osobe)
Inače, ja baš jako volim rajčice u svim varijantama ali posebno obožavam umake i juhice od rajčice. Ovo je recept za najbolju juhu koju sam do sada probala. Spoj pečene rajčice, ljubičastog luka, paprike i češnjaka je božanstven. Kao dodatak napisala sam recept za vegansko vrhnje koje odlično paše uz ovakvo jelo.
U slučaju da ne dodate biljno mlijeko ovo jelo se pretvara u fini umak koji možete koristiti kao dodatak raznim jelima poput lazanja, musake i sl.
Sastojci:
Juha (za 4 osobe)
- 2 crvene paprike
- 4 rajčice srednje veličine
- 2 ljubičasta luka
- 3 režnja češnjaka
- 2 žlice limunovog soka
- 100 ml biljnog mlijeka
- 1 povrtna kocka za juhu
- začini: papar, sol, dimljena paprika u prahu, chilli ljuskice...
Priprema:
Paprike prerezati na pola, izvaditi koštice. Rajčice narezati na četvrtine. Ljubičasti luk prerezati na pola. Češnjak očistiti od kore. Sve staviti na pleh i peći 20 min na 180 stupnjeva. Nakon 20 min, sve sastojke staviti u blender, dodati limunov sok, biljno mlijeko, povrtnu kocku i začine po želji. Blendati 1 min i poslužiti sa veganskim vrhnjem i svježim bosiljkom.
Vegansko vrhnje
- 100 gr indijskih orašćića
- 2 žlice limunovog soka
- 1/2 šalice filtrirane vode
- prstohvat soli i papra
Priprema:
Sve sastojke staviti u blender i blendati 1 minutu.
Primjedbe
Objavi komentar