Juha iz pećnice sa veganskim vrhnjem

   Obožavam raditi jela koja iziskuju malo trud, a kao rezultat dobijem zdravi tanjur pun okusa. Upravo vam pišem jedan takav recept za koji vam treba svega 5 min pripreme jer ostatak posla odradi pećnica i blender (nema boljega, ako se mene pita).
   Inače, ja baš jako volim rajčice u svim varijantama ali posebno obožavam umake i juhice od rajčice. Ovo je recept za najbolju juhu koju sam do sada probala. Spoj pečene rajčice, ljubičastog luka, paprike i češnjaka je božanstven. Kao dodatak napisala sam recept za vegansko vrhnje koje odlično paše uz ovakvo jelo.
   U slučaju da ne dodate biljno mlijeko ovo jelo se pretvara u fini umak koji možete koristiti kao dodatak raznim jelima poput lazanja, musake i sl.

Sastojci:

Juha (za 4 osobe)

  • 2 crvene paprike
  • 4 rajčice srednje veličine
  • 2 ljubičasta luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 žlice limunovog soka
  • 100 ml biljnog mlijeka
  • 1 povrtna kocka za juhu
  • začini: papar, sol, dimljena paprika u prahu, chilli ljuskice...
Priprema: 

   Paprike prerezati na pola, izvaditi koštice. Rajčice narezati na četvrtine. Ljubičasti luk prerezati na pola. Češnjak očistiti od kore. Sve staviti na pleh i peći 20 min na 180 stupnjeva. Nakon 20 min, sve sastojke staviti u blender, dodati limunov sok, biljno mlijeko, povrtnu kocku i začine po želji. Blendati 1 min i poslužiti sa veganskim vrhnjem i svježim bosiljkom.

Vegansko vrhnje
  • 100 gr indijskih orašćića
  • 2 žlice limunovog soka
  • 1/2 šalice filtrirane vode
  • prstohvat soli i papra
Priprema:
    Sve sastojke staviti u blender i blendati 1 minutu.











Primjedbe

Popularni postovi