Humus s pečenom paprikom
Humus ili namaz/pašteta od slanutka je jedan od najpoznatijih specijaliteta Bliskog Istoka. Danas se može naći u svim kuhinjama svijeta. Sastoji se od slanutka, ulja, bijelog luka, tahinija (pasta od sezama), soli i limunovog soka.
Meni je originalni recept za humus malo bezukusan pa sam ga odlučila obogatiti okusom pečene crvene paprike i kombinacijom mojih omiljenih začina. Ja ovaj humus koristim kao namaz u sendvičima, tortiljama ili dip umak.
Danas sam ga odlučila kombinirati sa zdravim, hrskavim Nutribella Lan & Zob i Chili snackom. Ovo može biti hrana koju će te poslužiti za tulum ili druženje sa prijateljima ali i kao zdravi međuobrok. Također, možete ga kombinirati i sa raznim narezanim povrćem.
I za kraj, samo da vam otkrijem tajnu koju sam ja nedavno otkrila. Prije dok bi radila humus uvijek bi mi ispao gust a kada bi ga kupila u dućanu, tekstura bi mu bila svilenkasta. Proučavajući razne recepte na You Tube-u shvatila sam da je potrebno dodati vodu u namaz. Sljedeći put kada sam dodala vodu tekstura je bila neprepoznatljiva :)
Sastojci:
- 1 konzerva slanutka
- 3 manje crvene paprike
- 1 režanj češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice limunovog soka
- 2 žlice tahinija
- 1/2 čaše filtrirane vode
- sol i papar po želji
- začini: curry, dimljena paprika, chilli, kumin, timijan, luk u prahu- sve po 1 žličicu
Postupak:
- Upalite pećnicu na 180 stupnjeva
- Paprike operite, narežite na polovice, izvadite sjemenke i stavite na papri za pečenje.
- Stavite u pećnicu da se peče 15 minuta.
- Za to vrijeme ocijedite slanutak iz konzerve
- Pripremite blender i u njega stavite ocijeđeni slanutak i vodu
- Blendajte pola minute.
- Dodajte češnjak, limunov sok, maslinovo ulje, tahini, začine, sol i papar po želji.
- Blendajte 2 minute.
- Kada su paprike gotove, izvadite ih i stavite u blender sa ostalim sastojcima
- Sve blendajte još 1 minutu i možete poslužiti u zdjelici
Primjedbe
Objavi komentar