Coleslaw salata sa zdravim veganskim preljevom od tahinija


   Tko još nije probao Coleslaw salatu, ne zna što propušta :) Nije bez razloga najpoznatija američka salata. Savršeno paše kao prilog, uz roštilj (posebno dobro paše uz hamburgere, a nerijetko se stavlja i izravno u njih). Sastoji se od samo par sastojaka (kupus i mrkva) i najčešće se začinjava sa masnim i kaloričnim umakom od majoneze. 

   U nastavku vam donosim recept kako napraviti jednako ukusan preljev ali bez ulja, jaja i mliječnih proizvoda. Njega možete kombinirati u svim mogućim salaticama. Tajna je u tahiniju. On alkalizira organizam i izvrstan je izbor za zdravije srce i krvne žile, kožu, zglobove i mišiće. Ja sam korislila Sana mediteran tahini koji u sebi ima kombinaciju mediteranskog bilja, blagog je okusa i svojom svilenkastom teksturom zamijenjuje majonezu. Osim u salatama, ovaj preljev možete preliti preko povrća kuhanog na pari.


Sastojci:

  • 1/2 glavice bijelog kupusa
  • 1/2 glavice crvenog kupusa
  • 3 mrkve
  • par glavica mladog luka
  • 4 žlice Sana mediteran tahini 
  • 4 žlice vode
  • 1 žlica senfa
  • 2 žličice kokosovog šećera ili javorovog sirupa
  • 3 žličice limunovog soka ili jabučnog octa
  • prstohvat soli i papra


Postupak:

- Naribajte bijeli i crveni kupus te mrkvu na željenu veličinu (ja volim na veće komade)
- Mladi luk nasjeckajte na krugove
- U posudu stavite tahini, vodu, senf, šećer i limunov sok te miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu
- Začinite salatu preljevom i dodajte sol i papar po želji
- Ostavite salatu da odmori (bar pola sata) i nakon toga poslužite 

Dobar tek!




Primjedbe

Popularni postovi