Coleslaw salata sa zdravim veganskim preljevom od tahinija
Tko još nije probao Coleslaw salatu, ne zna što propušta :) Nije bez razloga najpoznatija američka salata. Savršeno paše kao prilog, uz roštilj (posebno dobro paše uz hamburgere, a nerijetko se stavlja i izravno u njih). Sastoji se od samo par sastojaka (kupus i mrkva) i najčešće se začinjava sa masnim i kaloričnim umakom od majoneze.
U nastavku vam donosim recept kako napraviti jednako ukusan preljev ali bez ulja, jaja i mliječnih proizvoda. Njega možete kombinirati u svim mogućim salaticama. Tajna je u tahiniju. On alkalizira organizam i izvrstan je izbor za zdravije srce i krvne žile, kožu, zglobove i mišiće. Ja sam korislila Sana mediteran tahini koji u sebi ima kombinaciju mediteranskog bilja, blagog je okusa i svojom svilenkastom teksturom zamijenjuje majonezu. Osim u salatama, ovaj preljev možete preliti preko povrća kuhanog na pari.
Sastojci:
- 1/2 glavice bijelog kupusa
- 1/2 glavice crvenog kupusa
- 3 mrkve
- par glavica mladog luka
- 4 žlice Sana mediteran tahini
- 4 žlice vode
- 1 žlica senfa
- 2 žličice kokosovog šećera ili javorovog sirupa
- 3 žličice limunovog soka ili jabučnog octa
- prstohvat soli i papra
Postupak:
- Naribajte bijeli i crveni kupus te mrkvu na željenu veličinu (ja volim na veće komade)
- Mladi luk nasjeckajte na krugove
- U posudu stavite tahini, vodu, senf, šećer i limunov sok te miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu
- Začinite salatu preljevom i dodajte sol i papar po želji
- Ostavite salatu da odmori (bar pola sata) i nakon toga poslužite
Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar