Američke palačinke bez jaja i laktoze

   Vrlo ukusne, a jednostavne za napraviti- američke palačinke. U ovom receptu nema jaja i mlijeka, a svejedno su mekane i pufaste. Već sam radila američke palačinke ali do sada mi nikad nisu bile ovako  debele i mekane teksture. Smjesu za palačinke se ne smije previše mješati i čim se svi sastojci povežu treba se odmah staviti peći.
    Palačinke sam premazala Figgy namazom koji se sastoji od smokve, lješnjaka i kakaa. Osim finog čokoladnog okusa i zdravih sastojaka, ovaj namaz je bez emulgatora, glutena, dodanih ulja i laktoze što je za mene veliki plus. Osim na palačinkama, koristim ga kao namaz na kruh, umjesto zaslađivača  u zobenoj kaši ili uz voće (popodnevni snack).
   Uživajte!


Sastojci:


  • 2 šalice glatkog brašna
  • 1/2 žlice praška za pecivo
  • 2 šalice sojinog mlijeka
  • 2 žličice jabučnog octa
  • 2 žlice kokosovog ili maslinovog ulja
  • 2 žlice javorovog sirupa
  • 1 žličica ekstrakta vanilije (po želji)
  • prstohvat soli



Postupak:

- U malu posudu staviti sojino mlijeko i jabučni ocat. Promiješajti i ostaviti sa strane da se zgusne.
- U veću posudu staviti brašno, prašak za pecivo i sol.
- U posudu sa sojinim mlijekom dodati rastopljeno kokosovo ulje, javorov sirup i ekstrakt vanilije.
- Tekuće sastojke dodati u suhe i mješati dok ne primjetite da nema grudica.
- Zagrijati tavu za palačinke, dodati malo kokosovog ulja i staviti malo smjese za palačinke u obliku manjeg kruga.
- Ponavljati postupak dok ne potrošite svu smjesu.
- Servirajte sa Dida Boža Figgy namazom i voćem po želji.

Dobar tek!





    Primjedbe

    Popularni postovi