Kajgana od tofua


   Ako su vam dragocjeni jutarnji sati i ne želite provoditi puno vremena u kuhinji, ovo je recept za vas. Brzi i ukusni doručak pun proteina koji ne sadrži meso ni druge namirnice životinjskog porijekla- da moguće je :) Glavni sastojak ovog jela je tofu u maloj drugačijoj verziji kajgane.


  Lako se priprema i ovakav doručak zasigurno će vas držati sitim sve do podnevnih sati. Kombinacije su razne, a ja sam se odlučila dodati mladi luk, cherry rajčice i avokado. Možete staviti i mrkvu, papriku, poriluk, kukuruz, šampinjone, peršin, bosiljak ili špinat.

Sastojci:


  • 200 g običnog (natural) tofua
  • 1 manji luk
  • 1 mladi luk
  • 5 cherry rajčica
  • pola avokada
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica prehrambenog kvasca
  • 1 žlica curry praha 
  • 1 žličica kurkume u prahu
  • prstohvat soli i papra
  • za dekoraciju: Alfa Alfa klice 





Postupak:

- Tofu ocijediti i rukama razmrviti na što sitnije komadiće.
- U posudu u koju ste razmrvili tofu dodati: prehrambeni kvasac, curry, kurkumu u prahu i prstohvat soli i papra. Dobro pomiješati sve sastojke.
- Luk nasjeckajte na što manje komadiće.
- Stavite zagrijati tavu i dodajte maslinovo ulje. Kada se tava zagrije dodajte nasjeckani luk i pirjajte dok se luk ne dobije zlatnu boju (oko 5 min).
- Dodajte tofu i pirjajte otprilike 5-10 minuta (dok tofu ne dobije boju).
- Dodajte narezani mladi luk i cherry rajčice.
- Servirajte na kriški kruha i na vrh stavite avokado i klice.

Uživajte!

Napomena: u slučaju da želite da vaša kajgana od tofua ima okus kao kajgana od jaja dodajte malo 
crne soli tzv. Kala Namak koja ima karakterističan sumporasti miris koji podsjeća na tvrdo kuhana jaja :)



Primjedbe

Popularni postovi