Humus od cikle i bijelog graha

   Zadnjih par dana nisam nešto od kuhanja. zato sam se sjetila napraviti fini humus koji će vas očarati okusom i izgledom :) Ovaj humus od bijelog graha i cikle idealan je dip kojega možete poslužiti uz krekere, povrće ili ga namazati na kruh ili tortilju. Ako želite još dodatno pojačati okus onda ciklu prethodno ispecite u pećnici i kada se ohladi stavite u blender.
   Najbolje od svega je što blender obavi najveći dio posla. Za ovakvu svilenkastu teksturu zaslužan je Lohas blender od LifeEnergy Hrvatska. Treba mu svega 3 minute da sve sastojke pretvori u divnu ružičastu smjesu punu svježih okusa.


Sastojci:

  • 1 konzerva bijelog graha
  • 1 srednja cikla
  • sok 1 limuna
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 žlice Sana Delikatese tahinija
  • pola žličice kumina
  • pola žličice chilli ljuskica
  • sol i papar po želji
  • dekorirati sa sezamom, vlascem, maslinovim uljem i peršinom

Postupak:
  1. Ciklu očistiti i narezati na manje komadiće
  2. Grah iz konzerve oprati i staviti u blender
  3. Dodati narezanu ciklu, češnjak, maslinovo ulje, tahini i limun
  4. Sve zajedno blendati dok ne dobijete svilenkastu smjesu (oko 3 min)
  5. Dodati začine i sve zajedno izblendati
  6. Servirajte u zdjeli i dekorirati po želji
  7. Poslužite uz kruh ili narezano povrće (mrkva, krastavac...)












Primjedbe

Popularni postovi