Veganska čokoladna torta

   Budući da je danas Dan žena, donosim vam recept za jako jednostavnu tortu koju može stvarno svaka žena (ili muškarac) napraviti bez imalo problema. Sastoji se od veganskog biskvita, džema od višanja i Dida Boža Figgy namaza. Dakle potrebno je samo ispeći biskvit čija priprema i pečenje traje oko 35 min. 

   Tortu sam premazala rastopljenom veganskom čokoladom, ali vi možete staviti čokloladu po vašoj želji.



Sastojci:

  • Tekući sastojci: 
  • 1 šalica biljnog mlijeka
  • 1 žličica jabučnog octa
  • 3/4 šalice smeđeh šećera
  • 1/3 šalice ulja (suncokretovo ili kokosovo)
  • 1 žličica naribane tonke ili ekstrakta od vanilije

  • Suhi sastojci: 
  • 1 šalica glatkog brašna
  • 1/3 šalice kakaa u prahu
  • 3/4 žličice sode bikarbone
  • 1/2  žličice praška za pečenje
  • prstohvat soli




Postupak:


  1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. U prvu zdjelu pomiješajte sve tekuće sastojke.
  3. U drugu zdjelu pomiješajte sve suhe sastojke.
  4. Polagano ubacite suhe sastojke u zdjelicu sa tekućim sastojcima i miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
  5. Ulijte smjesu u kalup za pečenje i pecite oko 25-30 min na temperaturi od 180 stupnjeva.
  6. Najbolje ćete znati kada je biskvit pečen tako da štapić (drveni ili metalni) zabodete u tijesto i ako štapić izađe čist onda je biskvit gotov.
  7. Kada je biskvit gotov, izvadite ga i ostavite da se potpuno ohladi.
  8. Kada se je biskvit ohladio, razrežite ga na pola i jednu polovicu premažite Dida Boža džemom od višnje (u tankom sloju) i preko njega Figgy namaz.
  9. Preklopite sa drugom polovicom i premažite rastopljenom veganskom čokoladom ili nekom drugom čokoladom po želji.








Primjedbe

Popularni postovi