Sirovi kolačići na dalmatinski

   Pišem vam recept za ovu jednostavnu i jako ukusnu sirovu slasticu. Kako vikende provodim u Dalmaciji, dobila sam ideju za ovaj jednostavan recept. Ne sadrži rafinirane šećere, jaja i laktozu. Jako jednostavno ga je napraviti i nadam se da će vam se recept svidjeti.

  Sirove kolačiće možete držati u hladnjaku do 7 dana ili staviti u zamrzivač do mjesec dana.






Sastojci: (za 12 pravokutnih kolačića)
  • 200 g badema
  • pola pakiranja oblatnih (100 g)
  • 2 šalice narezanih suhih smokava
  • 1 žličica limunove korice
  • 3 žlice biljnog mlijeka 
  • Po želji: mljeveni rogač, cimet ili kakao prah








Postupak:

  1. Bademe usitniti u blenderu i dodati nasjeckane suhe smokve, biljno mlijeko i limunovu koricu.
  2. Sve zajedno blendati dok ne dobijete jednoličnu smjesu koja ne smije biti jako tvrda (u slučaju da je, dodajte još biljnog mlijeka).
  3. Premažite svaki list oblatnih i jedan ostavite za završni sloj.
  4. Naslažite sve slojeve i preklopite zadnjom oblatnom koju ste ostavili.
  5. Stavite u hladnjak da se kolač stisne (oko pola sata).
  6. Nakon toga narežite na komadiće po želji.

Dobar tek!




Primjedbe

Popularni postovi