Pečeni tempeh, batat i slanutak sa sezonskom salatom
Kada bi me pitali što najradije jedem za ručak moj odgovor bi bio: Upravo ovo jelo!Većina mojih (slanih) obroka mora sadržavati obilne količine salate i to od povrća koje je u sezoni. Tako da trenutno uživam u zadnjim rajčicama, paprikama, luku, rikoli, avokadu (ono je uvijek u sezoni ;). Uz salatu najdraže mi je ispeći krompire i slanutak. Kako mi je tempeh zadnjih par tjedana stalno na repertoaru, odlučila sam vam pokazati kako ga ja spremam, vjerujte mi jednostavno je!
Ovaj puta sam dodala Siracha umak s dodatkom tabasca i ispalo je prefino. Nemam što više čekati, bacimo se na pripremu :)
Trebati će vam:
- 1 manji batat
- pola konzerve slanutka
- 3 kriške tempeha
- 3 žlice soja sosa
- 3 žlice mješavine začina za grill
- 4 žlice maslinovog ili kokosovog ulja
- šaka rikole
- sok 1 limun
- pola avokada
- 5 cherry rajčica
- 1 manja žuta paprika
- malo Siracha umaka s dodatkom tabasca
- po želji: sezamove sjemenke, konopljine sjemenke...
Priprema:
- Batat ogulite i narežite na maje kockice, slanutak procjedite i sve zajedno stavite u posudu. Dodajte 2 žlice maslinovog ulja i 2 žlice mješavine začina za grill. Sve zajedno promješajte i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva i pecite 15 min ili dok ne dobije boju.
- Tempeh narežite na kriške i marinirajte u soja sosu i dodajte u to 1 žlicu mješavine začina za grill. Ostavite da se marinira 10ak min tj. dok ne napravite salatu.
- Rikolu, rajčice i papriku operite i narežite na manje komade. Dodajte nasjeckani avokado i sok 1 limuna.
- Na zagrijanu tavicu stavite 2 žlice maslinovog ulja i prepržite tempeh 3-5 min sa svake strane.
- Izvadite batat i slanutak iz pećnice i sve zajedno servirajte na tanjuru te pokapajte s malo Siracha umaka s dodatkom tabasca.
Želim vam dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar