Putovanje u London

S radošću mogu reći da smo nedavno posjetili London te je stavljena još jedna kvačica na mom popisu želja. Ja sam htjela posjetiti London kako bi doživila njegovu multikulturalnost po čemu je i poznat, probala finu hranu i vidjela mnoštvo poznatih povijesnih zgrada i slavnih muzeja. 

U ovom postu namjeravam opisati kako je prošao naš prvi posjet Londonu i što smo sve lijepo doživjeli, vidjeli i pojeli :) Odlučili smo otići na 8 dana i 7 noći, mislim da je to bilo sasvim dovoljno za prvi put jer ćemo se svakako opet vratiti. 

Put smo započeli odlaskom na naš jedini aerodrom u Zagrebu i letjeli Croatia Airlinesom. 
Sve je super prošlo, let je traja 2 sata i 15 min, a sletjeli smo na Heathrow Airport.
Naručili smi Uber i za sat vremena stigli do našeg smještaja. 

Smještaj smo našli preko stranice Airbnb, u blizini Battersea 

Square-a. Bilo mi je jako bitno da, dok smo smješteni u Londonu, imam gdje kuhati stoga je kuhinja bila jedan od prioriteta. Fotkice stana možete pogledati ovdje
Nakon što smo se smjetili, otišli smo u malu šetnju kvartom i u obližnji dućan po hranu. Sljedeće jutro smo započeli svježom kavicom, granolom, voćem i jogurtom od manga. 
Kako smo bili smješteni u djelu Londona koji nema podzemnu, naš primarni prijevoz bio je bus (ali ne onaj na kat) s kojim bi svaki dan otišli do centra i tamo bi pješačili jer nam je tako bilo najzgodnije.

Kupili smo Oyster karticu za tjedan dan i vrijedila je samo za bus. Što se tiče prometa u Londonu, gužva je uvijek, ima jako puno radova po cestama tako da smo se naoružali strpljenjem.

Nešto što se meni jako svidjelo je to što je ulaz u većinu londonskih muzeja besplatan tako smo mi posjetili: Natural History Museum, Science Museum, British Museum, Design Museum i Tate Modern Museum. O svih najviše mi se dopao Natural History Museum i Design Museum.





 
Od znamenitosti vidjeli smo: Hyde Park, Buckingham Palace, Trafalgar Square, Big Ben, London Eye, Tower Bridge, Piccadilly Circus, Covent Garden, St. James Park, Chinatown, Westminster Chatedral
 
 

                  


Što se hrane tiče :) jeli smo u:

- Wulf & Lamb: i to više puta jer imaju prefine burgere, kavu i kolače. Inače cijeli restoran je veganski i plaćanje je moguće samo s karticom. 

- Busaba: tajlandski restoran koji ima odličnu vegansku ponudu. Mi smo jeli curry, pad thai i proljetne rolice. Očito je dosta popularno mjesto jer smo jedva dobili stol, a o buci da ne pričam.

- by CHLOE: imala sam jako velika očekivanja i baš sam se razočarala. Zanimljiv prostor, skupa i prosječna hrana. Probali smo burger, krumpiriće od batata i salatu koja je bila ogromna ali ništa posebno.


GAIL's Bakery: pekara i kafić koja nudi i jela po narudžbi poput kajgane, avokado tosta i sl. Imaju jako puno veganskih opcija i odličnu kavu.

Queenswood: preslatki restorančić u blizini našeg smještaja. Probali smo avokado tost i humuss od graška.


Maltby St Market: jedan od popularnih londonskih marketa na otvorenom. Imaju odličnu ponudu veganskih jela, a probali smo tofu curry i tijesto punjeno grahom, avokadom i korijanderom.

Co-op: svaki dan bi večerali u apartmanu, a namirnice bi nabavila u kvartovskom Co-opu koji je bio dosta dobro opremljen. Tako smo probali njihove falafale, burgere, pečeni batat, humuss, smoothie, jogurt, pahuljice, mlijeko, voće i povrće.

Ono što mi se svidjelo u Londonu: osjećaj sigurnosti, ljubaznost ljudi, plaćanje karticom (u 8 dana nismo ni jednom platili gotovinom), divna arhitektura, veliki izbor veganske hrane.

A nešto manje mi se svidjelo: buka aviona koji jako nisko lete, doslovno možeš pročitati naziv aviokompanije, vrijeme :), gužva u prometu i jako jako puno turista te istočni dio Londona koji više liči na New York.

Sve u svemu jedno predivno iskustvo, definitivno trebate posjetiti taj grad. Hvala mom D što se pobrinuo za svu logistiku, dokumentirao cijeli naš put i udovoljavao svim mojim željama💕

I za kraj još par fotkica, uživajte :)





























Primjedbe

Popularni postovi