Salata od crne leće i bundeve s preljevom od crnog tahinija


   Najdraže su mi salate koje su toliko zasitne da ih jedem kao glavno jelo. Jedna od takvih salata je i ova od crne leće, pečene bundeve, salate, povrća i preljeva od crnog tahinija. Kako postoji i crni sezam Sana delikatese u svom asortimanu nudi i crni tahini koje me je odmah oduševio svojim bojom. 

Neću dužiti, krenimo na recept :)


Sastojci:


  • 1 šalica (250 ml) crne beluga leće
  • 2 i pol šalice vode
  • 1 šalica bundeve narezane na kockice
  •  šaka miješane salate
  • 2 žlice sjemenki bundeve
  • pola glavice ljubičastog luka (ja sam koristila ukiseljeni)
  • 2 žlice Sana delikatese crnog tahinija
  • 1 žlica senfa
  • 2 žlice limunovog soka
  • 1 žlica agave sirupa
  • 2 žlice vode
  • sol, papar i začini za buču po želji (curry prah, timijan, dimljena paprika i sl.)



Postupak: 

- Leću stavite kuhati u vodi i dodajte prstohvat soli. Ostavite da se kuha dok ne postane mekana (otprilike 20 min).

- Bundevu narežite na kockice i začinite po želji. Ja sam dodala po žličicu dimljene paprike, curry praha i timijana. Stavite na pleh za pečenje i pecite na temperaturi od 200 stupnjeva 15 min ili dok ne dobije koricu.

- Napravite preljev za salatu tako da u posudicu stavite crni tahini, senf, limunov sok, agave sirup i vodu. Sve zajedno izmješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.

- Ljubičasti luk i salatu narežite na manje komade.

- Kada je leća kuhana procijedite vodu ako je ostala i dodajte preljev, pečenu bundevu, luk i salatu. Sve zajedno izmješajte i posipajte bučinim sjemenkama.

Dobar tek!



Primjedbe

Popularni postovi