Kolačići od bijelog graha i kikirikija (bez glutena)

   Ovo su kolačići baš po mom guštu. Obožavam grah i maslac od kikirikija, još kada tome dodam zobene pahuljice i par zdravih sastojaka dobijem prefine, mekane i zdrave kolačiće. Možda vam je čudno da grah stavljam u kolače ali vjerujte mi, oduševit će vas!
  Probajte i baš me zanimaju vaši komentari :)




Sastojci:
  • 250 g ocijeđenog bijelog graha iz konzerve
  • 60 g zobenih pahuljica (sitnih)
  • prstohvat himalajske soli
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žlica maslaca od kikirikija
  • 80 g javorovog ili agave sirupa
  • 40 g kokosovog ili suncokretovog ulja (hladno prešanog)
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1/2 žlice praška za pečenje
  • 100 g kikirikija

Postupak:

1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.
2. U blender staviti zobene pahuljice i izblendati dok ne dobijete zobeno brašno.
3. Dodati grah, sol, cimet, maslac od kikirikija, zaslađivač, ekstrakt od vanilije i blendati dok ne dobijete homogenu smjesu.
4. Dodati rastopljeno kokosovo ulje, prašak za pečenje i kikiriki.
5. Blendati 1 minutu.
6. Na masni papir formirajte manje hrpice i stavite peći u pećnicu 15 min na 180 stupnjeva.
7. Nakon 15 min ugasite pećnicu i ostavite kolačiće da se ohlade.

Dobar tek!





Primjedbe

Popularni postovi