Kesten praline

Svim svojim čitateljima želim sretnu i uspješnu 2020. godinu. Ja sam je proslavila s dragim prijateljima u Gatsby stilu i ove kesten praline krasile su naš novogodišnji stol. Prigodno, sadrže alkohol ali ako ih mislite raditi za klince možete i bez tog sastojka ;) Glavni sastojka je Sana Delikatese 100% kesten pire koji je prirodan, bez dodataka, aroma ili sladila. Slatkoću daju datulje i čokolada.

Sastojci:



  • Sana Delikatese 100% kesten pire (250 g)
  • 1 šalica (od 250 ml) suhih datulja bez koštica
  • 1 žlica ruma ili alkohola po želji
  • 2 žlice otopljenog kokosovog ili kakao maslaca
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • prstohvat himalajske soli
  • tamna čokolada s velikim postotkom kakaa
  • 100 g bademovog brašna

Postupak:


  1. Odmrznuti kesten pire na sobnoj temperaturi ili u hladnjaku.
  2. Datulje namočiti u vodi (bar pola sata)
  3. U blender staviti ocijeđene datulje i blendati par minuta dok ne dobijete finu pastu od datulja
  4. Dodati kesten pire, rum, kokosov ili kakao maslac, himalajsku sol i blendati dok se ne dobije jednolična smjesa
  5. Polako dodati bademovo brašno i smjesu prebaciti u posudu i stavite u hladnjak na 1 sat da se malo stisne
  6. Oblikovati loptice i staviti u zamrzivač  na 4 sata ili preko noći
  7. Rastopiti čokoladu i smrznute kesten kuglice nabosti (svaku posebno) čačkalicom i uroniti u rastopljenu čokoladu
  8. Po želji dekorirati nasjeckanim bademima ili lješnjacima
  9. Držati u hladnjaku (do 3 dana)

Dobar tek!





Recept nastao u suradnji sa Sana Delikatese.

Primjedbe

Popularni postovi