Kesten praline
Svim svojim čitateljima želim sretnu i uspješnu 2020. godinu. Ja sam je proslavila s dragim prijateljima u Gatsby stilu i ove kesten praline krasile su naš novogodišnji stol. Prigodno, sadrže alkohol ali ako ih mislite raditi za klince možete i bez tog sastojka ;) Glavni sastojka je Sana Delikatese 100% kesten pire koji je prirodan, bez dodataka, aroma ili sladila. Slatkoću daju datulje i čokolada.
Recept nastao u suradnji sa Sana Delikatese.
Sastojci:
- Sana Delikatese 100% kesten pire (250 g)
- 1 šalica (od 250 ml) suhih datulja bez koštica
- 1 žlica ruma ili alkohola po želji
- 2 žlice otopljenog kokosovog ili kakao maslaca
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- prstohvat himalajske soli
- tamna čokolada s velikim postotkom kakaa
- 100 g bademovog brašna
Postupak:
- Odmrznuti kesten pire na sobnoj temperaturi ili u hladnjaku.
- Datulje namočiti u vodi (bar pola sata)
- U blender staviti ocijeđene datulje i blendati par minuta dok ne dobijete finu pastu od datulja
- Dodati kesten pire, rum, kokosov ili kakao maslac, himalajsku sol i blendati dok se ne dobije jednolična smjesa
- Polako dodati bademovo brašno i smjesu prebaciti u posudu i stavite u hladnjak na 1 sat da se malo stisne
- Oblikovati loptice i staviti u zamrzivač na 4 sata ili preko noći
- Rastopiti čokoladu i smrznute kesten kuglice nabosti (svaku posebno) čačkalicom i uroniti u rastopljenu čokoladu
- Po želji dekorirati nasjeckanim bademima ili lješnjacima
- Držati u hladnjaku (do 3 dana)
Dobar tek!
Recept nastao u suradnji sa Sana Delikatese.
Primjedbe
Objavi komentar