Banana kruh s kokosom
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi21Hk2itxI8elS4ic24OQsOyCqI4G3l-WWMZFeECcAdj7STGDwwCqLW4BaQCvvaYZn8Xs_JMEUwvhgaliHfT-qi6eqLVykQSbtIpfeK40v54F6zrlrPULx6yUk34WbD20YxYSs1I2wY0X6/s640/IMG_2050.jpg)
Sastojci:
- 1 šalica integralnog pšeničnog brašna
- 1 šalica
- 1 i pol žličice praška za pecivo
- pola žličice
- pola žličice
- 3 zrele banane
- 2/3 šalice
- pola šalice
- 2 žlice
- 6 žlica vode
- 1/4
- Za posipanje: kokosove mrvice
Postupak:
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.
- U manju zdjelicu stavite laneno brašno i vodu, promješajte i ostavite sa strane.
- U veću posudu stavite sve suhe sastojke i promješajte da se sve sjedini.
- U drugu posudu izgnječite bananu, dodajte šećer, kokosovo ulje i kokosovo mlijeko te sve promješajte dok se svi sastojci ne sjedine.
- Polako dodajte smjesu suhih sastojaka, lagano mješajući.
- Kada ste dobili jednoličnu smjesu usipajte je u kalup za kruh i posipajte kokosovim mrvicama.
- Prekrijte kalup aluminijskom folijom i pecite 30 min na 180 stupnjeva.
- Maknite aluminijsku foliju i još pecite 15 minuta na istoj temperaturi.
- Nakon što je banana kruh ispečen ostavite ga pola sata na sobnoj temperaturu i onda servirajte uz omiljeni džem ili neki drugi namaz.
Recept nastao u suradnji s Encian.hr
Primjedbe
Objavi komentar