Bijeli umak od cvjetače

  Takozvani Alfredo umak, ovaj put u mojoj izvedbi :)




Sastojci:


- 1 pakiranje It's us penne tjestenine od slanutka bez glutena
- 1 luk
- 2 žlice maslinovog ulja
- 3 češnjaka
- 1 Alpro rižino vrhnje
- Pola šalice bijelog vina
- 1 srednja cvjetača
- 2 žlice nutritivnog kvasca
Bigger is better himalajske soli
- Papar
- Peršin














Postupak:

    1. Cvjetaču narežite na manje komadiće i začinite po želji te stavite peći u pećnicu na 200 stupnjeva, 20 minuta.
    2. Na zagrijanu tavu stavite maslinovo ulje, nasjeckan češnjak i luk te mješajte dok ne porumeni.
    3. Dodajte pečenu cvjetaču, vino i rižino vrhnje te kuhajte 15 min na laganoj vatri.
    4. Izmiksajte u svilenkasti umak i dodajte sol, papar i nutritivni kvasac.
    5. Skuhajte tjesteninu prema uputama sa pakiranja i servirajte s umakom.


    Recept nastao u suradnji s Encian.hr

    Primjedbe

    Popularni postovi