Bijeli umak od cvjetače
Takozvani Alfredo umak, ovaj put u mojoj izvedbi :)
Sastojci:
- 1 pakiranje
- 1 luk
Sastojci:
- 1 pakiranje
- 1 luk
- 2 žlice maslinovog ulja
- 3 češnjaka
- 1
- Pola šalice bijelog vina
- 1 srednja cvjetača
- 2 žlice nutritivnog kvasca
-
- Papar
- Peršin
- 3 češnjaka
- 1
- Pola šalice bijelog vina
- 1 srednja cvjetača
- 2 žlice nutritivnog kvasca
-
- Papar
- Peršin
Postupak:
- Cvjetaču narežite na manje komadiće i začinite po želji te stavite peći u pećnicu na 200 stupnjeva, 20 minuta.
- Na zagrijanu tavu stavite maslinovo ulje, nasjeckan češnjak i luk te mješajte dok ne porumeni.
- Dodajte pečenu cvjetaču, vino i rižino vrhnje te kuhajte 15 min na laganoj vatri.
- Izmiksajte u svilenkasti umak i dodajte sol, papar i nutritivni kvasac.
- Skuhajte tjesteninu prema uputama sa pakiranja i servirajte s umakom.
Recept nastao u suradnji s Encian.hr
Primjedbe
Objavi komentar