Soja bolognese

       Ovo je, do sada, najbolji i najfiniji vege bolognese. Probala sam s gljivama, lećom i tofuom ali ovaj sa soja ljuspicama je najfiniji i najviše podsjeća na originalni bolognese. Nadam se da će se i vama svidjeti :)


    Sastojci:




    - 1 pakiranje It's us spaghetta od slanutka bez glutena
    - 1 pakiranje ljuspica od soje
    - 1 konzerva nasjeckane rajčice
    - pola šalice crnog vina
    - 1 luk
    - 2 režnja češnjaka
    - 1 lovorov list
    - 2 žlice maslinovog ulja
    - 1 mrkva
    - peršin
    Bigger is better himalajska sol
    - papar
    - 1 žlica Encian Bio kokosovog šećera








      Postupak:

      1. Stavite kuhati vodu i prelijte je po sojinim ljuspicama i ostavite da stoje. Nakon što se ohlade ocijedite vodu i ostavite sa strane.
      2. Na zagrijanu tavu stavite maslinovo ulje i nasjeckano povrće (luk, mrkva, celer i češnjak) te pirjajte 5-7 minuta.
      3. Dodajte sojine ljuspice i lagano mješajte još 5 minuta.
      4. Stavite konzervu rajčice, vino, lovorov list, kokosov šećer, sol i papar.
      5. Kuhajte 30 minuta povremeno mješajući umak.
      6. Skuhajte bezglutensku tjesteninu prema uputama sa pakiranja i servirajte s 
      umakom.




    Recept u suradnji s Encian.hr 

    Primjedbe

    Popularni postovi