Punjenu tikvu sa sojinim ljuspicama i povrćem
Punjenu tikvu sa sojinim ljuspicama i povrćem
Sastojci (za 4 porcije):
Postupak:
Stavite kuhati smeđu rižu (otprilike pola sata).
Sojine ljuspice prelijte vrućom vodom.
Narežite luk, češnjak i gljive na manje komadiće. Hokaido tikvu prežite po
pola i iz svake polovice izdubite sredinu.
U lonac stavite maslinovo ulje, luk i češnjak. Mješajte i po potrebi dodajte
sol i papar.
Dodajte koncentrat rajčice i gljive. Lagano mješajte oko 5 minuta.
Procjedite sojine ljuspice i dobro istisnite svu vodu. Dodajte pirjanom
povrću i sve skupa promješajte.
Dodajte dimljenu papriku, soja sos i sojino vrhnje.
Mješajte 5 minuta i dodajte kuhanu smeđu rižu.
Upalite pećnicu na 180 stupnjeva.
Napunite tikve smjesom i stavite u pećnicu na 20 minuta.
Na kraju posipajte peršin, bučine sjemenke i sojino vrhnje.
Primjedbe
Objavi komentar